Over mij

 

Mijn naam is Eve Michelle Kofman (1984). Sinds 2014 ben ik werkzaam als yoga docente  (E-RYT 500) en coach.

Yoga en meditatie zijn voor mij de manier om in optimale gezondheid te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk, met aandacht te leven en mezelf continue te blijven ontwikkelen en uitdagen. Dit zie ik als een continue proces. In een “vorig leven” heb ik International Business gestudeerd en heb ik bij een internationaal adviesbureau gewerkt als adviseur. De lange dagen die ik maakte, de hoge mate van stress en het vele zitten deden mij fysiek en mentaal echter weinig goeds. Nadat ik erachter was gekomen dat deze positie bovendien helemaal niet bij me paste, heb ik besloten dat het tijd was voor iets anders en ben ik een tijdje gaan reizen. In Costa Rica heb ik een opleiding tot Raja yoga docente gevolgd. Dat was een keerpunt in mijn leven. Door bewuster te leven heb ik langzaam kunnen toewerken naar de beste en meest gezonde versie van mezelf. De opleiding tot Pralaya yoga docente bij Robert Boustany, die ik later ben gaan volgen, heeft hier ook in grote mate aan bijgedragen. Uiteindelijk ben ik dus een heel andere weg ingeslagen; van adviseur in het bedrijfsleven tot yoga docente. Ik heb geleerd om te leven vanuit mijn hart en niet vanuit mijn hoofd en om datgene te doen waar ik iedere dag weer met plezier voor opsta. Ik vind het geweldig om mensen te begeleiden op het gebied van yoga en meditatie zodat ze kunnen genieten van de voordelen van een gezonde en heldere geest en een sterk en flexibel lichaam. Ook vind ik het heerlijk om mensen een stukje uitdaging en rust te kunnen bieden.

Naast het geven van yoga les, heb ik mijzelf ontwikkeld tot coach via Coaching Academy International in Naarden. Ik vind dit een hele mooie aanvulling op het geven van yoga les, aangezien ik als coach echt de ruimte heb om met mensen in gesprek te gaan over datgene wat ze drijft en waar ze tegenaan lopen, o.a. op het gebied van werk, relaties en gezondheid. Als coach begeleid ik mensen om meer inzicht te verkrijgen in zichzelf, hun gedragingen, denken, voelen, handelen, dromen en ambities. En vanuit dat bewustzijn kijken we vervolgens naar wat er dan te leren of te ontwikkelen valt. Ik vind het een voorrecht om hierover met mensen in gesprek te kunnen gaan en op deze manier bij te mogen dragen aan hun ontwikkeling.

Ik zie je graag een keer in een van mijn wekelijkse yoga lessen of tijdens een coaching sessie!

Lieve groet,

Eve Michelle

 

Opleidingen (Yoga en Coaching)

  • 200-hour Yoga Alliance certified Teacher Training met Jackie Chiodo (Joyful Yoga), Anamaya Resort in Montezuma, Costa Rica
  • 500-hour Yoga Alliance certified Teacher Training met Robert Boustany, Yogasite in Breda, Nederland
  • Leergang Professioneel Coachen, Coaching Academy International in Naarden, Nederland
  • Leergang Zelfbewust Coachen, Coaching Academy International in Naarden, Nederland
  • Leergang Specialisatie Coachen van Loopbaan- en Levensvragen, Coaching Academy International in Naarden, Nederland